Популярные сообщения

вторник, 15 марта 2011 г.

Acoustic Quartet и Анна Чайковская - Я с тобой (live in OLIV.E)


Харьковский джаз в студії “На Хаті Рекордз”


На три дні харьковскі джазісти окупували нашу студію.  

Першого дня до нас приїхав JAZZGUN Artem Vasylchenko зі своєю командою (Артем Васільченко – тенор, сопрано-саксофон, Юрій Койніченко – тромбон, Павел Литвиненко – клавіши, Констянтин Іоненко – бас, Євгеній Селезньов – барабани). Майже всі з Харькова, крім Констянтина Іоненко. Він мешкає в Київі. Артем поскаржився, що в Харькові не так легко знайти хорошого басіста, який класно грає джаз. Він знає лише одного – Деніс Мороз. Але він наступного дня записувався в нас у складі “Acoustic Quartet”.
Взагальному, музиканти записали сім композицій. Атмосфера в студії була весела. Через день Артем приїхав разом з Констянтином Іоненко на зведення, та в вечері вже поїхав до Харькова. Залишився задоволеним співпрацею з нами, та обіцяв повернутися.
Ну, а наступного дня, так як я вже писала вище, до нас приїхали “Acoustic Quartet”. До студії підїхав білий бус і музиканти почали активно вигружати інструменти та заносити їх до студії. Другий день повна “Хата” людей, подумала я про себе. Серед них особливу увагу до себе привернула руда дівчина. Дізнавшись, що це Аня Чайковська, зразу ж залізла в інтернет, щоб дізнатися більше про співачку. Читаю в одній з новин “перлина української джазової сцени”. Цікаво, чи правду пишуть в СМІ? Роздивившись студію та освоївши трохи кухню, всі перейшли до live room готуватися до запису. Аня повторивши вимову деяких англійських слів, та порекомендувавши мені непоганий сайт, приєдналась до музикантів.
Запис розпочався. Не втрималась, все ж таки зайшла в контрольну кімнату послухати. Слава (наш звуко- інженер) сказав "Acoustic Auartet" - це професіонали найвищого гатунку.
Ті емоції та відчуття, які я отримала, почувши їх гру та вокал Ані словами описати не так легко. У мене були мурашки по всьому тілу. Чайковська не тільки випромінює заряд енергії, відчуваючи музику усіма частинами свого тіла, вона ще й заряджає позитивом до кінця дня. Єфім, так віддається своїй грі на клавішах, що здається начебто він переноситься в зовсім інший вимір, поза межі студії. Слава правду сказав - це професіонали найвищого гатунку. То ж дозвольте відрекомендувати:
Ефім Чупахін - фортепіано
Дмитрій Бондарьов - труба
Деніс Мороз - бас
Сергій Балалаєв – ударні
Аня Чайковська разом з Acoustic Quartet” розпочали роботу над записом спільного альбому. Вони записали декілька композицій, які також планують відправити на радіо “Ермітаж” в Пітер. Вони й раніше намагалися потрапити зі своїми композиціями в збірник, який тиражується лише на окрему цільову аудиторію. Але порівнюючи з закордонними записами, їх трохи не дотягували по якості. Тож нам дуже приємно, що для запису вони обрали саме студію “На Хаті Рекордз”, не сумніваючись в якості звуку.
День запису для музикантів видався одним із не найлегших. Біля восьмої години вечора було помітно, що вони досить втомились. Але будемо розраховувати, що ці зусилля, які вони приклали, обовязково оціняться їх шанувальниками (до складу яких від тепер приписую і себе) та цінителів справжнього джазу.   

Комментариев нет:

Отправить комментарий